hondenschool de blije woefkes

De Blije Woefkes Zepperen

Het doel van onze club:


Baasje en hond als team laten functioneren, het begint op jonge leeftijd dus in de puppyklas.


De basis begint bij de pups, als spelend leren. Je lokt een gewenst gedrag uit, en daar hangt een beloning aan vast, een blije baas, snoepje, speeltje,... pups worden pubers, als de basis er in zit ga je naar de A-klas, daar gaan we de basis oefeningen uitbreiden en afwerken. Uiteraard blijft het belonen voor gewenst gedrag over alle klassen en carrière in onze hondenschool!  Hebben baasje en hond dit onder de knie ga je naar de B-klas. Daar worden de aangeleerde oefeningen uitdagender en werken we af. Na deze periode is er de C-klas. Daar worden zowel hondjes als baasjes klaargemaakt voor het officiele brevet. Dit is GEEN verplichting. Het plezier van het baasje met hond staat voorop. Na het brevet kan je doorschuiven naar debutanten, P1 en P2. Onze club telt meerdere wedstrijdspelers in elke wedstrijdklas.


We proberen de klassen klein te houden zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Indien een instructeur niet aanwezig is doen de andere instructeurs of stagairs hun best in te springen of de lessen op te vangen.


Voor flyball, agility en hoopers telt dit ook. De basis is gehoorzaamheid, van daaruit kan je alle kanten op.


Op jonge leeftijd teveel beweging is niet ok voor je hond, flyball, agility zijn intensieve sporten. Op jonge leeftijd kan je beginnen maar niet overdrijven, onze instructeurs gaan je hier in begeleiden.


Trainen doen we vanaf de puppy's met een vaste halsband, dit om beschadiging van schildklier, luchtpijp, spieren en nekhernia's bij de hond te voorkomen. Naarmate je hond ouder wordt kan, indien nodig, in overleg met de hoofdinstructeur, een strop lijn of halve strop gebruikt worden. Alleen als dit noodzakelijk blijkt wegens te hond te sterk voor het baasje. 


Pups zijn welkom na de vaccinatie/druppeltjes van kennelhoest. Het eerste moment in onze club en de eerste lesjes gaat Sophie met je doornemen.